Dagsturer og slalåm på Geilo

downhill skiing at GeiloGeilo har mye å by på, både for de som er glade i slalåm, og for de som foretrekker langrenn. En ulempe med Geilo er at det er et av de mer kostbare skistedene i Norge, men dette gjenspeiles også av den kvaliteten som området har å by på, og det baserer seg på det enkle prinsippet at det er mange som vil nettopp til Geilo. Når Geilo vil skryte av seg selv så nevnes ofte Sankt Moritz i Sveits som en parabel, og selv om dette er å ta litt hardt i, slik som når folk sier at Tromsø er Nordens Paris, så kan man Geilo skryte litt likevel. Bakkene har mer enn nok å tilby for den djerveste skientusiasten, og det finnes et bredt, sekundært, underholdningstilbud. Det finnes en godt utbygget turistnæring, med et stort utvalg av restauranter og utesteder, samt shoppingmuligheter, og et stort tilbud av velværetjenester som spa og liknende.

Geilo ligger på begynnelsen av Hardangervidda, og grenser til Hallingskaret Nasjonalpark. Det finnes med dette flotte løyper for langrenn, både for dagsturer, og for lengre utflukter fra hytte til hytte.

Skarverennet trekker tusener til Geilo

En av de store hendelsene på Geilo hvert år er Skarverennet, som trekker både vanlig turgåere, så vel som idrettsfolk. Det finnes en egen “proff-klasse”, men flesteparten av deltakerne er hobby-entusiaster, som kommer for kosens skyld, og fordi det alltid er en fin tur. Rennet er en fast tradisjon siden 1974, og man kan velge en kort og en lang rute. Den korte turen starter på Haugastøl, og er rundt 25 kilometer lang. Den lange turen starter på Finse, og nærmer seg en maraton, med sine 37 kilometer. De som ønsker å delta kan henvende seg til NSB, som hvert år setter opp spesialtog til Skarverennet. Rennet har nemlig så mange deltakere, at toget er den beste måten for å komme seg frem og tilbake.