Gode skiløyper i Norge

Good skiing trails in NorwayDen som er glad i langrenn kan selvfølgelig gjennomføre dette i hele landet. Likevel finnes det noen områder som kan by på et lite ekstra når det kommer til naturlig skjønnhet, vakre omgivelser og en liten ekstra utfordring i kontakt med naturen.

Gode ruter for turer fra Geilo

Geilo kan by på så mangt for skientusiaster, og selv om skistedet regnes som noe kostbart, er kvaliteten på tilbudet deretter. I høytidene kan det bli mange folk, og den som vil kose seg i ensomheten, gjør lurt i å komme utenfor press-tidene. Blant de mange løypene som strekker seg ut fra bygda, fremstår Ruperanden som en av de mer imponerende. Dette er en dagstur for de sprekeste i blant oss, men den inviterer også barnefamilier med litt eldre unger. Terrenget varierer mellom lett kupert, med slakkere seksjoner innimellom. Utsikten er det som virkelig trekker folk hit, og ikke uten grunn. Man har en imponerende utsikt over Hallingsskaret, noe som gjør Ruperanden til Geilos beste langrenn-rute.

Man trenger ikke å reise langt fra Hovedstaden

Den som ikke har all verdens tid, trenger ikke å reise langt for å gå på ski i Oslo-traktene. Om man ikke trenger å komme seg helt vekk, er Nordmarka en nydelig opplevelse for en søndagsutflukt, og man kan komme seg hjem igjen før det blir mørkt. En god dagstur starter på Varingkollen, og ender i Sørkedalen. Ikke hele strekningen er preparert, men ruten binder sammen flere oppkjørte strekninger. Ruten er populær blant langrennsløpere, så man risikerer alltid å finne menneskeskapte spor som man kan kaste seg inn i. En avstikker og en god pause på turen, kan være et besøk på Frognerseter, eller på Kobberhaughytta. Om man vil ut på en lengre tur fra Oslo, er dette det beste valget. Det er også et godt alternativ om man vil skryte litt til gjester fra kontinentet, og samtidig gi dem et innblikk i tradisjonell norsk fritidsaktivitet.