Hvor langt trenger man å reise fra Oslo?

Det finnes et variert utvalg av skisteder i Norge, og for den som bor i Oslo kan veien være rett kort. Om man ønsker seg mer varierte utfordringer, og faktisk vil komme seg vekk finnes det selvfølgelig også gode tilbud, men de er lengre borte.

Norges beste afterski finner man i hovedstaden

Norway's best apres skOslo kan skryte på seg en del ting, og når det gjelder vintersport er tilbudet også meget bra, til tross for at man befinner seg midt i storbyen. Tar man bussen fra sentrum, er man i løpet av 20 minutter oppe på Tryvann, byens egne lille alpinsenter. Anlegget er moderne og relativt nytt, og det er på alle måter et fullverdig alpinanlegg, som passer for alle som kun vil ha det litt gøy på ski. Her er det vintermoro, både i bakkene, og i nattklubbene, og Tryvann kan skryte av at de har Norges beste afterski.

Skulle snøen mangle, må man reise litt

Det er ikke alltid at Oslo er velsignet med mye snø. Selv om det fort kan bli kaldt, så betyr dette også at vinteren kan bli meget tørr. Alternativet er da at man drar på høyfjellet, hvor snøen gjerne faller før været kommer inn over Oslofjorden. Beitostølen er ett av de mange områdene som har mye å by på. Det er et av de beste skistedene i Norge, og det er et av de mest snøsikre alpinanleggene i Verden. Sesongen er derfor lang, og den strekker seg fra november til april. Bakkene er relativt slakke, og passer for den tilfeldige slalåmkjører, og for nybegynnere. Infrastruktur og tjenester er tilpasset til å ta imot barnefamilier. I bygda finner man også en rekke små utesteder og restauranter, om man skulle gå lei av appelsin, Kvikklunsj og kakao. Den som er ute etter steile bakker vil finne dette i nabobygdene i Jotunheimen.