Når Jotunheimen kaller

I Jotunheimen finner man mange av landets mest snøsikre skiområder, og man kan finne gode tilbud som passer til et hvert dyktighetsnivå, fra de slakke bakkene på Beitostølen, til mer utfordrende anlegg. Området er også fantastisk for utflukter med langrennsski

Valdres inviterer til langrenn

JotunheimenDen som er mer glad i bortover enn nedover blir ikke skuffet av hva Valdres har å by på. Rundt bygda finnes det mange hundre kilometer med ferdige oppkjørte løyper, som tar turgåeren gjennom naturskjønne områder. En løype som byr på en passende utfordring for den som ikke går på ski for ofte, er strekningen fra Beitostølen til Danebu. Turen kan ta mellom en og to dager, avhengig av hvor raskt man er. Den tar en forbi Yddin, Vangsjøen, samt Juvike og Nythun. Her finner man rasteplasser, med vakker utsikt. En imponerende naturopplevelse er garantert siden løypene går langs vernede naturområder, og forbi ragende fjelltopper. De urørte vinterlandskapene vekker til minne at man i det sagte øyeblikk, befinner seg i den norske skisportens vugge.

Ta gode forholdsregler

Det er viktig at man forbereder seg på riktig vis, selv om man kun skal ut på en kort tur, og på merkede løyper. Været kan nemlig snu meget raskt når man befinner seg på det norske høyfjellet. Jotunheimen kan være dekket av solskinn på formiddagen, mens snøstormen presser seg opp de trange dalsiden. Første steg er å informere seg om værmeldingen, og å snakke med noen som er lokalt kjent.

Pakk likevel sekken med ting som det er greit å ha, om ikke ting går som planlagt. GPS er alltid bra å ha, men husk, med GPS så er man avhengig av det amerikanske forsvarets velvilje. Navigasjonssystemet kan være grovt misvisende, om amerikanerne velger å manipulere systemet. Dette skjer gjerne i forbindelse med pågående militære operasjoner. Det beste er å ha med ekstra tøy, mat for en dag, fyrtøy, samt kart og kompass som backup.