Noen av Norges beste skianlegg

I Norge finner vi mange gode skianlegg, og de fleste byr på mange forskjellige aktiviteter som kan passe for enhver smak, og for varierte nivåer av utfordring, som passer til dyktighetsnivået.

Norefjell inviterer Oslofolk

Norefjell.En kort reise utenfor Oslo finner man Norefjell. Her kan man bryne seg på de gamle OL-anleggene fra vinter-OL i 1952. Løypene er varierte, fra meget bratte til slake bakker som passer bra for barn og nybegynnere. Anleggets høyeste punkt er Høgvarden, som ligger på 1459 m.o.h. Fra dette høye punktet har man en nydelig utsikt, og man kan velge forskjellige løyper for å komme seg ned igjen. Fallhøyden i seg selv er på nesten en kilometer, noe som betyr at man må ta hensyn til forandringer i føre ettersom man kommer videre nedover, men det er garantert at scenen er satt for et morsomt og action-fylt vintereventyr. Hele anlegget består av 11 forskjellige heisanlegg og tilbyr i sin helhet 26 forskjellige traseer.

Trysil byr seg også frem

På Trysil finner man fire sammenhengende områder for slalåmski og for langrenn. Hvert enkelt område har sitt eget særpreg. Er man ute etter sorte bakker er Høgegga stedet man burde besøke. Ved Skihytta, like ved Trysil Tursenter, og ved Trysil Høyfjellssenter, finner man de røde og blå bakkene. Disse er grunnere, og de anbefales for dem som ikke enda vet hva fargekodene faktisk betyr. Mesteparten av overnattingsmulighetene i Trysil ligger like ved de forskjellige bakkene, og det lønner seg derfor å sjekke i forveien hvilke bakker man ønsker å bruke sin tid. Det finnes egne områder som er avsatt for barn, og om man reiser med barnefamilier, kan det være lurt at man finner overnatting som ligger ved disse områdene. Den som ønsker en høyere standard henvises til bygdas to resorthotell, hvor det også tilbys hytter og leiligheter.