Norges beste skiløyper i Nord-Norge (Tromsø)

best ski trails in Northern NorwayDet finnes mange gode alternativer i Norge om man kun vil ut på en kortere tur, men noen områder kan by på det lille ekstra. Om man vil ut dit man ikke møter mange folk er for eksempel Finnmark et utmerket valg. Det lønner seg å vente til sola igjen har begynt å vise seg, slik at man ikke blir sittende fast. Snøen blir liggende lenge oppe i nord, og skisesongen pleier å starte i mars, om man ikke våger seg på en tur tidlig på høsten.

Om man enda ikke har opplevd Finnmark eller Nord-Norge, kan det være en stor opplevelse å komme fra en av de norske storbyene, for så å befinne seg midt i ødemarka. Dette er turer som krever forberedelse, og det er viktig at man har trening før man begir seg ut på lengre turer i Nord-Norge. Om man sørpå, i turiststedene kan se bort fra noen av fjellvettreglene, er disse her et ‘a og å’.

Tromsdalen ned til Tromsø

En god mulighet til å se mektig nordnorsk natur finner man i Tromsdalen som i seg selv er tynt befolket, på tross av noen militærleirer. Tar man med seg kart, kan man selv plotte en fornuftig rute, som kan følge motorveien på en viss avstand. Det beste man kan gjøre er å fly til Tromsø flyplass. Tar man bussen fra Tromsø, retning Setermoen, finner man selv et område som man kan starte fra, og man kan la turen ta rundt en uke. Man trenger ikke bære for mye mat siden det finnes butikker på veien, men man burde alltid ha slik at man klarer seg i minst to dager. Når man kommer seg til til Tromsø, så smaker ølet ekstra godt etter en slik ferd. Ha gjerne et hotellrom ventende slik at hygiene og velvære kan holdes i hevd.