Peer Gynt og Hallingdal

På det sørvest-norske høyfjellet i områdene rundt Jotunheimen venter mange naturskjønne perler på de som vil ut på tur. Her er det også lagt til rette for at man kan ta med seg familien, uten at det blir for slitsomt, for de eldste og for de yngste.

Hallingdalsløypa er et kort men vakkert alternativ

Om man kun har kortere tid til rådighet, er Hallingdalsløypa å anbefale. Denne ruta tar en forbi noen av de mest naturskjønne områdene i Hallingdal, og løypa er godt markert hele veien. På tross av dette anbefales det at man har med seg oppdaterte kart over området før man legger ut. Man kan nemlig aldri vite hva som kan skje. Løypa strekker seg mellom Norefjell og Sangefjell i Ål, og det er mulig å kun fullføre kortere etapper om det er ønskelig. Om dette er hensikten kan vi anbefale det korte stykket mellom Myking og Haglebu. Den biten av løypa sveiper nemlig innom Naturvernområdet Langedrag.

Peer Gynt Løypa er et annet godt valg

Peer Gynt and HallingdalPer Gynt Løypa utmerker seg som en av Norges beste skiløyper, om man er ute etter nærkontakt med vakker natur. Det som også er utmerket med løypa er en utstrakt ekstra service for den som ønsker dette. Bagasjen kan transporteres fra hytte til hytte om dette er ønskelig, og dette øker definitivt nytelsen, ikke minst for vrange tenåringer, eller for de som har noen år på nakken, og noen kilo ekstra, andre steder. Et annet trekkplaster er at det i tillegg til de enklere hyttene også finnes hoteller langs ruta, noe som øker komforten, for den som skulle trenge det.

Løypa tar i sin helhet rundt 7 dager for den som er i vanlig god form, og den totale avstanden er rundt 80 kilometer. Effektivt betyr dette at man bruker rundt 3 timer på å komme seg fra den ene hytta til den andre, selv om terrenget varierer noe fra dag til dag. I løpet av turen opplever man en høydeforskjell fra 1 500 m.o.h til 700 m.o.h.